SOM LA CLASSE DE LES ESTRELLES!!

Som la classe de les estrelles, el nostre projecte del primer trimestres.
Des d’un bon inici, entre tots vam decidir quin nom volia per la nostra classe. Però ho vam mitjançant una dinàmica de treball cooperatiu: 1 – 2 – 4. En aquesta havíem de pensar un nom que ens agradés per la nostra classe. Un cop el teníem pensant, l’escrivíem i el compartíem amb el nostre company de la dreta. D’aquesta manera de les dues possibilitat n’escollíem un. Finalment, entre tots els membres del grup, i de les dues propostes que teníem en vam escollir  una.

D’aquesta manera vam presentar el possible nom davant de la classe i entre tots vam fer votacions per decidir quin nom volíem. La majoria va escollir les ESTRELLES.

La següent sessió vam conèixer una estratègia de pensament eficaç. Aquesta consistia en apuntar en diferents post-it de colors, què era el que ja sabíem de les estrelles, una cosa que ens interesses i una pregunta que ens volíem fer. 


A partir d’aquí van sortir 5 grans preguntes, una per cada grup cooperatiu de la classe:
  1. Què són les estrelles?
  2. Com s’han fet les estrelles? I de què estan fetes?
  3. Com són les estrelles?
  4. A on són les estrelles?
  5. Tenen nom les estrelles?Amb totes aquestes preguntes ens espera un super projecte i molta feina!!! Però abans de començar amb la investigació, hem treballat la consciència fonològica de la paraula estrella. Entre tots vam comptar el número de lletres que té la paraula i els sons. Per sorpresa nostra, ens vam adonar que no coincidia... ja que hi havia la lletra LL!! Per acabar, vam haver de pensar 5 paraules que comencessin o tinguessin les lletres que formen la paraula.Finalment entre tots vam generar una llista de paraules que tinguessin la lletra LL. Entre tots vam aconseguir 48 paraules! Som uns experts!!! Però el què no sabíem era que les hauríem de copiar en un full!! Quina feinada!!


Aquesta setmana, en la última sessió que hem treballat el projecte, hem vist un vídeo sobre les estrelles. Hem comprés la informació que ens donava i hem contestat un seguit de preguntes!


Ja us anirem explicant com avança la nostra investigació!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada