QUINA DISTÀNCIA HI HA ENTRE EL SOL I ELS PLANETES?

Aquests últims dies hem estat buscants i tractant informació per poder respondre a la última pregunta del nostre projecte: 

"QUINA DISTÀNCIA HI HA ENTRE EL SOL I ELS PLANETES?"

Per començar, vam pensar individualment quina era aquesta distància i com la podríem mesurar... vam fer HIPÒTESIS!
Cercant la informació vam veure que la distància entre el sol i els planetes és molt molt gran, tant i tant gran que és impossible de representar... Vam descobrir que hi ha una distància de milions de quilòmetres!
Però això, no ens va tirar endarerra, sinó que vam buscar la manera de poder fer un mural representatiu. A partir d'una unitat arbitrària com el plastidecor, vam mesurar la distància entre el sol i cada un dels planetes, per tal de tenir una representació a escala. 
D'aquesta manera, en grups, vam dibuixar els planetes i els van enganxar en el seu lloc, segons la distància amb el Sol. 
La següent sessió, vam treballar les ESTIMACIONS és a dir, a pensar quin era el número de pams i peus que hi havia entre el sol i els diferents planetes. Vam treballa cooperativament amb la tècnica del Llapis el Mig, on entre tots havíem de decidir quina era la quantitat de pams i peus que creiem que hi havia. 
 
 
Per tant, un cop teníem les estimacions fetes, les vam haver de COMPROVAR. Ens vam col·locar a sobre del mural i entre tots els membres del grup vam comptar quants pams i peus hi havia entre el Sol i els planetes. 


Finalment, ho vam posar en comú entre tots els nens i nenes de la classe, però els resultats eren diferents... Al principi, no podíem entrendre perquè havia passat, però de seguida ens vam adonar que no tots tenim la mateixa mida de peu ni de mans, i per tant era impossible poder mesurar amb aquestes unitats. És a dir, necessitem unes UNITATS UNIVERSALS que siguin per tothom iguals. Va ser així com va descobrir que el METRE ens ho permet.


Per tancat l'activitat i aprofitant el coet que havíem dissenyat i creat a Science vam fer una competició per veure quin era el que volava més lluny!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada