4t-B Una volta per les monedes del món.

Aquestes últimes setmanes estem fent una petita volta pel món coneixent i descobrint nous països. En un d'aquests viatges, la classe de la Galàxia dels Willy Wonka ens vam preguntar com són les monedes i bitllets d'altres països. Per descobrir-ho, els companys i companyes han anat portant monedes i bitllets d'altres països que teníem per casa. De moment hem conegut la moneda de Costa Rica, del Regne Unit, Iran, Vietnam, Xina, la República Txeca, Xile, Uruguai, Estats Units, Rússia, Brasil, Dinamarca, Hongria, Colòmbia i Singapur.

Mirant les monedes ens van sorgir més preguntes. Què vol dir que hi ha monedes amb més valor que altres? Com és el símbol de cada moneda? Quina és la moneda amb més valor? I la que en té menys?

Amb aquestes preguntes vam estar investigant i vam trobar tota aquesta informació. Vam veure que amb un euro podem comprar més coses que amb un dòlar (EEUU) però menys que amb una lliura (Regne Unit).També vam descobrir que la moneda amb més valor del món és el Dinar Kuwaitià, de Kuwait, un país força petit de l'Àsia, i que la moneda amb menys valor és el Rial d'Iran. Hem vist que observant les monedes dels diferents països podem descobrir moltes coses sobre aquests com per exemple la forma de govern i persones, símbols, llocs o dates importants del país.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada